Thursday, May 10, 2007

Knækbrød

Yesterday I went to the library to pick up a book. As usual I couldn't just do a quick hit-and-run mission, I had to lurk around, checking all the shelves with knitting, crocheting, cooking, baking, sewing... and I found this wonderful book by Camilla Plum, called "Et ordentligt Brød" ("A proper/wellmade Bread"). I have thought about finding it for years since I first heard about it, but never got around to it. Now it was there, tempting me. It was put on my wishlist as soon as I opened it and started reading! She has a wonderful way of writing, telling stories and she can make me want to bake or cook almost anything! I have other books by her, but this one I must have too! Today I have been studying the recipes, trying to find out where to start. When I have made dinner I'll start the yoghurt-breads, but this afternoon I had to make the crunchy "knækbrød" (crispbread). Yup that's what's on the picture... the recipe said 2 tablespoons of cumin, but I don't have that (and I don't like it...) so I put Nigella-seeds in them instead. They taste absolutely fantastic! Love them!! Crunchy, salty, spicy... just so yummy :)
And dinner? that will be Indian Dahl... from one of her other books ^_^

I går var jeg en tur på biblioteket for at hente en bog, men som altid kunne jeg ikke nøjes med en hurtig tur, men måtte bare lige snuse lidt rundt blandt alle håndarbejds-, koge- og livsstilsbøgerne. Der, på en hylde, fandt jeg Camilla Plums "Et ordentligt Brød". En bog jeg har haft kig på siden den udkom, men aldrig fået fingre i før nu. Nu er den også røget direkte ind på ønskesedlen! Hun har en fantastisk evne til at skrive, fortælle og lokke mig til at ville bage og lave alle opskrifter hun skriver om. I dag har jeg studeret brødopskrifter, planlagt hjemmestartet surdej og rugbrød i lange baner, brød og atter brød... i aften begynder jeg yoghurtbrødene, men jeg måtte lige prøve at bage knækbrød. I opskriften står der 2 spsk kommen, men... jeg bryder mig ikke om kommen, og har det derfor heller ikke hjemme. Så jeg kom Nigella-frø (Jomfru i det Grønne) i i stedet for. Og de smager fantastisk!! De er sprøde, lækre, salte og krydrede! De lækreste knækbrød/kiks man kan forestille sig! Det er afgjort ikke sidste gang de ryder i ovnen her ;) Super nemt og hurtigt og så lækkret resultat.
Aftensmaden står på indisk Dahl... fra hendes bog Grønt I ;)

7 comments:

Gitte Fabrin said...

Hej elisabeth.

"et ordentligt brød" ja, det er en fantastisk bog, jeg bager tit "inges rugbrød", dog har jeg erstattet spelten med groft hvedemel og sigtemel. Rigtig god fornøjelse Hilsen Gitte

Elisabeth said...

Lige netop det brød har jeg planer om at bage i meget nær fremtid! Tak for tippet om at skifte mel ud, det er jo ikke lige altid man har speltmel i skabet ;)
Yoghurtbrødene er bagt og ser meget gode ud ^^

Onlyangelika said...

Den bog er min bage-bibel ;-) Jeg har laest den fra foerste til sidste bogstav og har proevet mange af opskrifterne - jeg laaner den paa biblo fra tid til anden, men den skal koebes inden laenge :-)
Strikkehilsner
Angelika

janel said...

Oh, I love knaekbrod. But what is nigella seed?

Your snowdrop is very pretty, and so is your dress.

Elisabeth said...

nu kan jeg konstatere, at Inges rugbrød er rigtig lækkert ^^ og den bog skal helt sikkert hjem og bo på min kogebogshylde!

Janel: nigella seeds are small black seeds that taste spicy-kind of ... hard to describe :) they are used in Turkish/middle eastern food as far as I know.

Ditte said...

Hej, det ser lækkert ud, det knækbrød. Tror du mon du kunne røbe opskriften?

Elisabeth said...

hej Ditte :)

du kan låne "et ordentligt brød" af Camilla Plum på biblioteket - der står opskriften i :)