Monday, September 01, 2008

Pusletaske og alfehue

Nu er vi næsten helt klar til Blops ankomst - nu blev jeg i hvert fald færdig med pusletasken! Den er syet som en god rummelig almindelig taske, så der er plads til bleer og skiftetøj og alt det andet som skal med :) Pusleunderlaget er der en lomme til, og der er syet mindre lommer til smågrejerne.

Stoffet er fra Sverige, og foer-stoffet er resterne efter mine slynge-projekter: et stykke lagenstof fra Ikea i mørk petroleumsblå.

Mønsteret er hjemmelavet og der er fusket lidt undervejs så slutresultatet blev som jeg ville, og jeg tror jeg bliver rigtig glad for den! Der kommer helt sikkert små-tilføjelser til den undervejs (fx. hvis Blop elsker sin sut lige så højt som moderen gjorde - så kommer der nok en sutte-strop med plads til omkring 5 sutter ;) ).

Næste færdige projekt er en lille alfehue i størrelse 3-6 mdr, strikket i noget lækkert blødt garn, som jeg slet ikke kan huske hvad er for noget?! Det var på tilbud i Garnlageret (nogle restenøgler), og banderolen på det eneste hvide nøgle var væk... men det var vist nok en blanding af uld og lidt angora? Blødt og lækkert er det helt sikkert, og der er ikke engang gået et halvt nøgle! Opskriften kan jeg heller ikke huske hvor jeg fandt, men det var helt sikkert på nettet ;) Det er jo så omtrent som at lede efter en nål i en høstak...
Der er strikket fra toppen og ned, på 4mm strømpepinde, så det er et hurtigt lille projekt. Nu håber jeg bare den passer, når det bliver koldt!

På pindene er en hjemmekomponeret retstrikket baby-cardigan i Arwetta strømpegarn, strikket fra ærme til ærme - nu må vi se hvordan den bliver, men indtil videre ser det da meget fornuftigt ud. Den bliver let og lun, så meget passende til et lille efterårsbarn.

Livstykketrøjen har slet ikke forøget sit omfang siden strik in - pinligt! Men der er så meget andet som trækker mere lige for tiden, og mon ikke der kommer gang i den nu det bliver lidt køligere og jeg får brug for den (og den rent faktisk vil passe rundt om maven)?

...og ja, Blop er måske bare endnu et af sin mors laaangsomme projekter? ting tager tid, og her tager Blop åbenbart lige så lang tid som mine strikkeprojekter *fnis* Nej, det er jo kun en uge over tid - men var lige ved ikke at komme fra parkeringspladsen i dag, for jeg kunne ikke komme ind i bilen, pga. en bil der var parkeret lidt tæt på min egen... så døren kunne ikke åbnes nok til at jeg kunne kravle ind bag rattet! Heldigvis var den ældre herre som havde parkeret der kun lige på vej væk, så jeg nåede at fange ham og han flyttede gerne sin bil "for den næste generation" :)

5 comments:

Bettina said...

Heheh, sjovt med mave-P-plads-historien :o)
Mon du ender med at føde samme dag som en anden jeg kender (fra Silkeborg-kanten), der nu er 2 dage over tid? ;o)

Ulla said...

Åh ja ventetiden... men nu kan du se en ende på det.
Lækre sager, du har strikket til blop.
Fin pusletaske, godt den er stor, for man har *meget* skrammel med.

Louise said...

Åh Elisabeth. Er der ikke sket noget endnu?
Jeg venter spændt. Og mon ikke det er helt forståeligt at livstykke ikke lige er første prioritet lige pt.
Lækker pusletaske:-)
Knus Louise

Pernille said...

Det er noget rigtig fedt stof du har syet pusletasken i. Man tænker slet ikke pusletaske...

Karen S said...

Håber at Blop snart lader sig se i verden ;)
Lækker pusletakse, du har fremstillet! Den ser god og stor og brugbar ud.. måske man skulle kaste sig ud i en efterligning...hmmmm ;)

Held og lykke og forhåbentlig snart tillykke
KH Karen S