Sunday, February 19, 2006

Sokke-weekendJeg er blevet bidt af en gal sok - eller skal jeg måske sige sokke-bog? Jeg har endelig fået taget hul på Nancy Bush's Knitting Vintage Socks, og jeg er simpelthen forelsket! Jeg har indtil videre strikket efter 2 opskrifter, og de er både velskrevne og nemme at gå til! Ikke noget med at undre sig over, om man har lavet noget forkert, der er angivet maskeantal, alle de steder jeg kunne komme i tanke om at spekulere over det, og ikke noget med "strik hælen" eller "strik tå efter hukommelsen"... det er lige til at gå igang med, og begge mønstre har været nemme at lære udenad :)
De røde strømper har en makker, men den fik ikke lov at komme med på billedet... jeg løb nemlig tør for det røde garn et par cm før tåen, så den er ikke helt så pæn som den første... desuden er der også en stribe lidt lysere rødt lige inden den grå tå på #2, for jeg troede jeg havde en lille rest af det rigtige, men det var vist et andet parti nr *grin* Men hva' - der er vel ikke noget der varmer, som når man kan læse om folks små fejl, så I må gerne fnise i krogene ;)
Den lysegrå strømpe mangler sin makker, men jeg risikerer vist ikke second sock syndrome her, den første var sådan en fornøjelse at strikke :) Nu mangler jeg bare at prøve alle de andre opskrifter i bogen...This weekend I haven't knit anything but socks! The red pair is finished, but I'll only show you the one... I ran out of red yarn, so the second isn't as good looking as the first *hehe* but who cares, when it is hidden in the shoe? The light gray is single at the moment, but I don't think I will get the second sock syndrome with this pattern... both are from Nancy Bush's Knitting Vintage Socks, and I just love that book! The patterns are well written and easy, no wondering if I made a mistake at the heel, it is all there! Lovely :)

7 comments:

Bettina said...

Den grå sok ligner den, der vises frem her og der i blogland for tiden? Meget sjovt og spændende mønster. Efter Jaywalker har jeg også lyst til noget sokkestrikning med en anelse "mønster" i, men ikke huller eller lignende...

Elisabeth said...

Det skal nok passe :) Det er den der hedder Child's First Sock in Shell Pattern i bogen... den minder vist også om en af dem der var i sokkeklub 2005? (som jeg ikke fik strikket...)
Der er et par yarn overs i mønsteret, men det er ikke meget... de kan helt klart anbefales! Der er nok mønster til at de ikke er kedelige, men samtidig behøver man ikke sidde med næsen i bogen for at hitte rede i hvor man er :)

strikkeforsker said...

Hvor ser de flotte ud. Jeg har adskillige Nancy Bush sokker på to-do listen. jeg får helt lyst til at gå igang lige nu.
Iøvrigt, hvem er blev vinderen i Sjal/stolaafstemningen?

Marie-Louise said...

Ah- det er godt at høre om glæde ved den bog. Den har jeg også anskaffet mig og jeg har forelsket mig i præcis de to par strømper du har strikket. De er bare så flotte. Når jeg er færdig med jaywalkers II skal der tages hul på den bog:-) Har du tilpasset dem efter egen størrelse eller passer det med bogens?

Bettina said...

NU fandt jeg opskriften til den strømpe, jeg først syntes, at din grå strømpe lignende - så det er ikke den samme. ;o) Jeg tænkte på Pomatomus fra Knitty/Fall05: http://knitty.com/ISSUEwinter05/PATTpomatomus.html

Elisabeth said...

Bettina: *hihi* ja den er der jo også… har du set Keyboard Biologist's dragestrømpe? Og historien til den? Ret fed, synes jeg… http://www.keyboardbiologist.net/knitblog/archives/001057.html

Marie-Louise: Jeg har strikket dem lige efter bogen, men ved egentlig ikke helt om jeg overholder strikkefastheden... strikker på pind 2½, de grå i Qualitas strømpegarn og de røde i Marathon... så pindene er vist lidt tykkere end i opskriften... men ja, strikkefasthed, prøver og den slags hænger jeg ikke godt sammen med, såå... jeg bruger str 34 i sko, så de må næsten være blevet mindre end beregnet i opskriften?

Ulla: det kommer i næste post :)

Elisabeth said...

hmmm linket til keyboard biologist er vist knækket? Jeg prøver lige igen... keyboard biologist