Friday, April 13, 2007

Snowdrop and dolls clothes

I've been a bad blogger. Snowdrop has been finished for almost a week now, and I haven't blogged it! This time, I knit the whole top on 4mm needles, instead of switching to 6mm for the stockinette part. It still isn't as snug fit as I would prefer, but I'm not knitting it a third time! I mean, I would definitely knit it again, but then it would have to be in a different kind of yarn. My nose and eyes just hate mohair *sniff* Other than that - I just love it! Have worn it already and it is so warm and cosy and just lovely!

Snowdrop er færdig, har været det i snart en uge, og jeg har først fået taget billede nu! Slem blogger! Jeg har strikket hele toppen på 4mm rundpind i stedet for at skifte til 6mm i det glatstrikkede. Den er stadig ikke så tætsiddende som jeg gerne ville (den sidder slet ikke tæt!), men jeg strikker den ikke om i det her garn - næse og øjne er ikke gode venner med mohairen. Men gerne i nyt garn ;) Toppen er skøn, varm og lækker at ha' på, og er allerede blevet brugt (med mohair-fnug i maden til følge... ups!). Den kan kun anbefales - men tjek strikkefasthed og dine mål inden du skifter til tykke pinde! Det kan spare meget arbejde :)

I'm not the only one who has gotten new clothes for easter! At my parents I found a book with patterns for doll clothes, and had to make this pyjamas for my baby doll. The fabric is from my old pyjamas that I grew out of pretty fast, so it never got a lot of wear, and is still soft and yummy! Now it will be worn a lot more I think ;)

Det er ikke kun mig, der har fået nyt tøj i påsken: hos mine forældre fandt jeg nogle sy-bøger i mors reol, en af dem med dukketøj! Så nu kan min kære baby-dukke gå anstændigt klædt i seng om aftenen ;) Dukken er syet af min mor for mange år siden, og den får nok snart hår på hovedet. Da jeg var lille kunne jeg ikke beslutte hvilken slags hår hun skulle ha' så hun fik aldrig noget *grin* Men nu skal der gøres noget ved det. Nattøjet er syet af min gamle natskjorte i Lille-Per stil - den var for lille og næsten ikke brugt, så den har fået nyt liv i mindre udgave.

3 comments:

Losarinas mor said...

Flot " snowdrop". Jeg er stadigt ikke begyndt på min..."Steiner dukke", dem har jeg også syet til mine børn. Det er RIGTIGE dukker, synes jeg. Giv hende lidt hår...

Elisabeth said...

Ja, jeg har også bestilt dukker til kommende børn hos min mor *grin* De er SÅ søde, og bare helt igennem skønne! Og så er de nemme at sy tøj til også :) Det er ikke så svært at finde mønstre der passer i bøger mv.
Håret kommer næste gang jeg kommer til mine forældre... så kommer dukken med på ferie :)

melissa said...

what a beautiful top! i am very jealous of your knitting skills. :)
i like that you have taken a spring-ish, floral design and knitted it in black- a great twist and it will go with any other clothing!