Monday, November 22, 2004

Det er for mørkt til at tage billeder...

men en lille update skal jo til ind i mellem?
Sukkertrøjen har åbenbart sat sig for at lære mig en hel masse om hvordan man skruer en trøje sammen... eller fylder de manglende huller i en Isager opskrift! Synes selv jeg er kommet ganske langt (især når det er pind 2½mm *S*), der er omtrent 5 cm tilbage af bagstykket, før jeg skal strikke skuldre... men det får lov at hvile på rundpinden, for gad vide hvor store ærmehullerne skal være?
Der er jo kun opgivet mål for mellemstørrelsen, så det er lidt ligesom at strikke på slump! Og grunden til at jeg ville strikke den her var jo, at jeg ville strikke efter en opskrift, med garn der passede, så jeg ikke skulle regne om, ligesom med min lilla cardigan i sommers...
Men den eneste måde at finde ud af ærmets størrelse er vel at strikke et? Så det er jeg begyndt på nu - 2 cm oppe ad et godt 45 cm langt ærme...

Konfekt
Det er endnu ikke december måned, og Anders har nedlagt forbud mod julepynt før den 1.dec. Og TV2 sender Ally... de er nået til juleafsnittene med Robert Downey Jr. Og jeg må ikke spille julemusik og pynte... hmmm... så laver jeg da bare konfekt i stedet for *G* Vi forvandlede en halv rulle marcipan og en stor pakke dadler til mit yndlingskonfekt: dadler med marcipan i! (hmmm det var svært at gætte, ikke sandt?) *mums* tror også min far vil give mig ret i, at det er den bedste konfekt... ;)

5 comments:

Anonymous said...

det lyder som her, jeg må heller ikke pynte til jul før efter min føsdelsdag (jeg har den 30) og min mand vil ikke høre jule musik el. men på fradag mon søster og jeg lave jule dekorationer, også høber jeg snart jeg får tid til at bage, lave konfekt og bolsjer:)
camilla Ramsgaard

Anonymous said...

Ej hvor trælst med Sukkertrøjen.
Hvis du strikker den i det originale garn vil jeg gå ned i butikken og spørge dem til råds mht til skuldrene. Evt kan du jo have "glemt" original opskriften hjemme...
Ellers klag din nød hos Isager strik og få dem til at hjælpe dig. Du er langt fra den eneste, der har finder fejl i en Isager opskrift.. Det er hvad jeg ville gøre.

Jeg har en sukkertrøje formentlig i den store størrelse, så jeg kunne prøve at tælle eller måle ærmegabene, hvis det er den du strikker.

Ulla

www.strikkeforsker.blogspot.com

Elisabeth said...

Camilla: julebagningen kan jeg godt vente med, for i weekenden omkring den 2. søndag i advent skal vi hjem til mine forældre og bage småkager i massevis og rigtig julehygge... og så skal jeg vist snart "rydde op i julepynten" ;)

Ulla: jeg strikker sukkertrøjen i en str lille - den er ikke med i opskriften, så jeg har selv forsøgt at regne frem til hvordan den skal være... men fra rygstykket og frem er det ligesom der kun er mål/antal masker til mellemstørrelsen, og ikke den store, hvilket ville have gjort det noget nemmere at regne sig frem til den lille str.
Jeg strikker også på en tyndere pind end opskriften anbefaler, så jeg tror det bedste er at strikke et ærme, og finde ud af hvor stort ærmegabet skal være ad den vej (jeg er ikke for kæk til at holde en strikkefasthed ;)
Men tak for tilbuddet - det er rart at vide, at der er folk som gerne vil hjælpe én :)

Anonymous said...

Hejsa
Jeg tror jeg vil "springe ud" med mit strikketøj næste gang jeg skal til forelæsning, hvor jeg kan drukne lidt i mængden. Hvis jeg strikker på rosentræspinde, kan det ikke høres, og hækling er jo helt lydløst. Det varer lidt tid, inden jeg skal i skole igen, så jeg kan nå at samle mod til det. Det er ikke bare for at strikke, men også fordi, at ligesom du siger, så hænger info bare bedre ved, når man lytter på den måde. Det er for mig mere intenst, end når jeg nøjes med at lave noter.

Mht. Robert Downey JR. skal du have tak for oplysningen, jeg troede ikke, at de var nået så langt i serien. Normalt er jeg ikke den store Ally-fan, men når han er med, er serien lige noget for mig :-)
Sanne

Elisabeth said...

hehe... ja bare ham kan man se den serie for (kan nu ellers også godt li' den når han ikke er med, passer godt til mig og mine lidt "wacky" venner ;) og så kommer Jon Bon Jovi i de senere afsnit... *G*