Thursday, January 13, 2005

Færdig!


Sukke(r)trøjen er færdig - dvs. så færdig som en cardigan er, når den stadig mangler 12 knapper... er der nogen som ved hvor man kan købe nogle fede metal-knapper i Århus?
Lidt info om trøjen: Mønsteret er fra Marianne Isagers bog "Strik a la carte". Garnet er Gotlandsk Pelsuld i farve 170 (tror jeg det var...), og jeg har brugt næsten 500g. Jeg har strikket på pind 2,5mm i stedet for opskriftens 3mm, og desuden regnet den om til en størrelse "lille" som ikke var med i opskriften. Den passer perfekt, og jeg er glad for at jeg strikkede den på mindre pinde, så den blev lidt mere fast i det.

Hvad har jeg lært?
En hel masse tror jeg... da jeg begyndte at læse opskriften, var den det rene volapyk for mig! Men med hjælp (og sympati-forvirring) fra webstrikgruppen lykkedes det at komme igang :) Bedste råd var nok: "bare begynd at strikke, så kan det være det fungerer alligevel" *G* Så... det gjorde jeg og det gik jo godt nok alligevel. Rygstykket lå på køl indtil jeg havde strikket det første ærme, så jeg kunne se omtrent hvor stort ærmegabet skulle være. Ærmerne er desuden strikket i str. mellem - det duede slet ikke at lave dem mindre. Så havde jeg ikke kunnet få hænderne igennem ;) De passer da også perfekt til resten af trøjen som de er nu.
Jeg har noteret hvad jeg har ændret undervejs, så jeg kunne godt finde på at strikke den igen... selvom det er den dårligst skrevne opskrift jeg har været igennem! Men når man bare strikker som jeg plejer at lave mad (=lidt på slump) så gik det fint :) Ironisk nok valgte jeg at strikke den her, for at strikke en trøje præcis efter en opskrift, så jeg ikke skulle til at ændre på noget og regne ud ligesom med Flourish.
Nå ja - jeg lærte også at jeg sagtens kan strikke en hel trøje på pind 2,5mm! Det havde jeg aldrig troet... tak for at lære mig det, Hanne V!

Sukkertrøjen is finished! Or at least as finished as it can get when I'm still looking for buttons ;) I used Gotlandsk Pelsuld for it, at knitted it on 2,5mm needles. I never thought I would a whole cardigan on such small needles, but now I can't imagine knitting on the big needles! These are just flying!!!

What did I learn? A lot! I didn't understand the pattern at first, but someone told me to just start knitting instead of trying to understand the pattern - and that worked! I knit it in size small, so I had to do the calculations myself. But the sleeves are knit in medium... otherwise they would be too narrow!

I might knit this again, I really like it finished... and you don't have to do much purling ;) The pattern was really poorly written, but now I've noted what changes I've made, so it shouldn't be a problem to do it again!

10 comments:

strikke_jane said...

Godt gået Elisabeth. Den er bare blevet superflot. Ligner lidt min til forveksling *G*m hvis man altså lige ser bort fra farven. Jeg vil ud og købe knapper til min imorgen. Sæt nu jeg bliver færdig sent søndag aften og jeg så sidder uden knapper - det går bare slet ikke...:-D Jeg skal også bruge 12 knapper. Mener opskriften skriver 9-11. Kan efter jeg har prøvet den, se at jeg godt kunne ha' undværet det øverste knaphul, men skidt. Vores trøjer endte/ender "søren-jensme" med at blive flotte.

Anonymous said...

Altså ... hvor er den blevet flot. Det arbejde kan du skam godt være stolt af. Og nu kan du for alvor kalde dig strikker ;-) ... jeg mener, nu du har fået smag for den "rigtige" størrelse strikkepinde ( og ikke kosteskafter eller hegnspæle ) *GG*

Fru Schwartz said...

Den var da i den grad al besværet værd, hva'?! Virkelig virkelig flot er den blevet:-))

Men sig mig lige engang unge dame, hvor har du gjort af dit hår??? (Det er flot:-) )

Knus fra Helle

Mette said...

Hvor er den flot, Elisabeth! Men p nr. 2½ - det er jo ikke lige mig! Der er jo ingen vej udenom, hvis jeg gerne vil ha' en sukkertrøje, og det ville jeg jo gerne..... Hvad er løbelængden på det gotlandske pelsuld? Jeg er fuld af (god) misundelse!!! Det er forøvrigt sjovt, når der af og til dukker en "blog-indehaver" op på bloggen som model! kærlig hilsen Mette

Bettina said...

SUPER-lækker, Elisabeth!! Knapper skal der dog alligevel til - min ligger bare og ligger af samme grund. Men den ER af en eller anden grund herlig at strikke, det synes jeg også - jeg kan fx. godt li' den lidt snedige måde, man tager ud på ærmerne. .o)

Elisabeth said...

tak for ros :) Håret ligger hos en frisør (eller... jeg håber faktisk ikke de har det endnu *G*) og det var SKØNT at vende tilbage til at være mig selv igen!
Jeg har fået købt knapper (hos Guldager - sikke et udvalg!), 12 små metalknapper som ikke vejer ret meget. Jeg skal tage billede af dem, når kameraet får nye batterier, så I kan se dem.
Pind 2,5 er rigtig dejlig at strikke på, Mette, men opskriften siger jo 3mm det gør det måske lidt bedre? ;) Jeg gik ned i pindestr. for at gøre den endnu mindre. Jeg kan ikke huske løbelængden på garnet, men prøv at spørge Hanne V. i webstrikgruppen, jeg er ret sikker på at hun kan :)

Alt i alt har det trods en sær opskrift været et dejligt strikketøj, som jeg aldrig rigtig nåede at blive træt af at strikke på - utålmodighed med at blive færdig, fordi man vil se hvordan den ender tæller vel ikke her?

Dorte said...

Flot sukkertrøje !
Jeg har ikke selv strikket den, men når jeg i den sidste tid har læst om alle sukkene over den model på diverse blogs, så synes jeg det er imponerende, når nogen bliver færdig med den.
Kh Dorte

Anonymous said...

The sweater looks really nice! But what happened to your hair? (It looks nice, too, but there's a lot less of it...)

Marjut

Elisabeth said...

Dorte: den er ikke så slem når først man kommer igang - man skal bare lade være med at forsøge at forstå opskriften :) Det lyder mærkeligt, men når først man kommer igang så går det strygende. Meget sært, men den er ikke så slem som den lyder til.

Marjut: well... I got tired of my long hair... it doesn't really go along with my personality in some strange way... but the short hair - I love it! I've had it shorter than this earlier, but this is better :)

Hannestrik said...

Hej Elisabeth.
Hvor er din sukkertrøje blevet flot, jeg har siddet og beundret den, og også fulgt med i strikkeriet på webstrik, jeg vil jo gerne selv lave den, men summer stadig over om jeg skal gå i gang. Bogen står her ved siden af mig på hylden, og jeg har været betaget af den trøje fra starter, men er jo blevet lidt usikker på om jeg skal strikke den, nu hvor jeg har set så mange have problemer, men du er en af dem der gør at jeg tænker at jeg nok burde prøve alligevel.
Mange hilsner Hanne H.