Tuesday, September 07, 2004

Mormorvanter - opskriften

Nu har jeg glemt det et par gange - altså, at lægge opskriften på mormorvanterne op! Så her kommer den :) Jeg er stadig dårlig til at skrive opskrifter, men hvis der er noget I ikke forstår, så skriv endelig og spørg ;)

Mormor-vanter

Slå 48 masker op i rødt garn, og fordel dem på 4 strømpepinde.
Strik 7 cm rib (2r, 2vr).
Strik en omgang glatstrik.
Tag det hvide garn, strik 4 m hvidt, 2 m rødt, fortsæt omgangen ud. Strik i alt 3 omgange på denne måde.
Strik 2 omgange vrang i rødt garn.

Strik 1 m glatstrik hvid, løft 2 m rød, *strik 4 m hvid, løft 2 rød. Fortsæt fra * omgangen ud, så du får "bikubemønstret" hele vejen rundt. Strik Dette på i alt 4 omgange.
Strik 2 omgange vrang med rødt garn.

Strik 4 m hvid, løft 2 m rød, fortsæt omgangen ud, i alt 4 omgange.
Strik 2 omgange vrang med rødt garn.

Fortsæt dette mønster, så rækkerne med bikuber bliver forskudt i forhold til hinanden, til du har i alt 4 rækker med hvide kuber.

På første omgang af den sidste kant af røde vrangmasker, strikker man en fremmed tråd ind over 7 m til sidst på anden pind. Strik hen over disse masker igen med det røde garn og fortsæt mønsteret lige op til du har i alt 10 rækker med hvide bikuber. Klip det hvide garn og strik toppen af vanten i rødt.

Efter 2 omgange rød vrang (som ifølge mønstret) strikkes glatstrik.
Strik 3 omgange.
tag ind på denne måde: I starten af 1. og 3. og i slutningen af 2. og 4. pind tages en maske ind på hver anden omgang. På de sindste omgange kan der evt. tages ind på hver omgang for at flade spidsen lidt ud.

Strik til der er 4 m tilbage, træk garnet igennem alle masker, stram til og fæst.

Tommeltotten: Træk det fremmede garn ud, og tag maskerne op på pindene. Brug rødt garn. Tag 2 ekstra masker op i siderne, så der er 15 m i alt. Strik glatstrik til tommeltotten er 4 cm lang (eller passende efter din tommeltot) og tag derefter 1 m ind i starten af hver pind, til der er 4 m tilbage. Træk tråden igennem, stram til og fæst.

Fæst alle trådender og tag vanten på :) Strik en magentil, med tommeltotten i starten af første pind i stedet.

2 comments:

zeusstrik said...

en lille joke: skal man strikke vante nr 2, med den 1. vante på ?? :O)
Spøg til side , flot skrevet opskrift, gentag bare en anden gang!!!!
kh hanne s

Elisabeth said...

*G* selvfølgelig skal man strikke vante nr 2 med vante 1 på ;) det giver en helt speciel kontrol over strikkepindene.... ;)