Wednesday, November 16, 2005

meme

Jane har meme't mig... der er mange svære spørgsmål (især for en hamster som mig, der ville dø ved et ta'selv bord *G*)

Mit favorit strikkegarn
Der er jo så meget der er lækkert? Noget tyndt tyndt kid mohair, som gav det skønneste tørklæde, farvespillet i gotlandsk pelsuld (men det kradser...), arwetta strømpegarn (uhhh det er blødt og lækkert!!) og en ny favorit må bestemt være grønhøj kamgarn... superwash uld som er rigtig skønt at strikke med.
Jeg ville rigtig gerne prøve noget af det dyrere mærkegarn fra fx Rowan - men det bliver vist engang når jeg ikke er på SU længere ;)
Men konklusionen må vist være noget i retning af blødt uldgarn - bomuld er jeg ikke så vild med, det er for hårdt for hænderne (men her er regatta blød bomuld fra grønhøj så undtagelsen). Uld varmer desuden skønt når man strikker *G*

Mine favorit strikkepinde
Jeg har ingen aversioner mod metal strikkepinde - til gengæld har jeg mod rundpinde! Hvad er der med dem?! De svupper op og slår en på næsen, og er som regel for lange... jeg bruger vist mest tid på at få drejet dem rigtigt når jeg bruger dem *grin*
Men favoritten over dem alle er mine første strikkepinde: strømpepinde! Små og nemme at have med at gøre... og her er det fint nok med bambus pindene - selvom 2,5mm metal også er et hit ;)

Det værste jeg har strikket
Her er der vist to kategorier:
værste opskrift: helt klart Sukkertrøjen! resultatet er dejligt, en flot cardigan, og hvor var det en sejr, da alle de timers strikken på 2,5mm pinde blev til en trøje, og ikke et "moderne kunstværk" som det godt kunne tyde på fra starten, med den opskrift...
værste resultat: det må være den lilla kortærmede cardigan i bomuld jeg strikkede for et par år siden... puha... første trøje til mig selv og så regnede jeg oveni opskriften om til en anden strikkefasthed... endnu en sejr, at få en rigtig trøje ud af det, men jeg må nok tilstå at den har ligget i skabet siden! Den blev ikke forkert som sådan - det er bare ikke godt med så tykt garn i en trøje til lille mig. Så ved jeg da det til en anden gang. Jeg ved ikke om jeg skal pille den op og bruge garnet til noget andet, men hvad??

Min favorit / sjoveste strikkeopskrift
uha... den var værre... det må næsten være Flower Basket Shawl #2 (dvs anden gang jeg strikkede det). Det er et nemt sjal, når først man lige har øvet sig lidt på opskriften - det skulle jeg i hvert fald - og det bliver bare så flot!

Hvilken strikketeknik jeg sætter stor pris på
Jeg kan godt li' udseendet af perlestrik. Og rib er sjovere en glatstrik - især på en sok. Det giver en fed fornemmelse når man med god vejledning får syet to strykker sammen med kitchener stitch (maskesting?).
Snoninger! Der var favoritten!

Bedste strikkebog eller magasin
Her er der også flere på listen:
Elsebeth Lavolds "Vikingemønstre i strik"
"Scarf style"
"Weekend knitting"
...og mange flere som er gået i glemmebogen.

Min favorit knit-a-long
Jeg har vist ikke rigtig været med i bogen? Kun Flora, og der var jeg håbløst bagud *G*
Jeg er som regel sent med på moden - hvilket vil sige, at jeg falder for modellerne når alle andre er kommet videre. Ellers har jeg ikke liiige penge til at købe garn for, og så venter jeg hellere til jeg finder det rigtige :)

Mine favorit strikkeblogs
Her er der også så mange, at listen kunne blive ved i det uendelige. Jeg har droppet at opdatere min liste ude til højre, og bluger i stedet Bloglines til at holde styr på det hele for mig.
Men der er en som vist overgår dem alle... ikke altid så meget i billeder (som ellers også giver mange plusser i min liste, for jeg elsker at blive inspireret af billeder), men især i skrivestil: Yarn Harlot!

Min favorit strikdesigner
Ja den er jo også svær. Mange sværger til de danske designere, men jeg har kun strikket efter Marianne Isagers Sukkertrøjen, og det var bestemt ikke et positivt møde. Jeg er vist for ung og for spinkel og kort til at der er ret meget der passer til mig i det danske design... det bliver ofte noget med store firkantede trøjer der kan skjule det meste af ens mave, og den slags forsvinder jeg i... kommer bare til at ligne en lille klump strikket uld *G* Sukkertrøjen og Falkenbergs Tweedie skiller sig ud fra det design, så de er de eneste på min ønskeliste fra de danske designere.

Ellers er jeg ret vild med Rowans "Classic" bøger - jeg kan ikke huske hvem der er designer, men vintage stilen er lige mig :)

Sidst men ikke mindst, mit mest brugte "hjemmestrik"
Den er nem! Da jeg havde strikket et par strømper eller to, fik jeg fingre i nogle bundter natur uld fra Hjertegarn, og fik lyst til at strikke en hue med lamaer på... hvorfor ved jeg ikke, men en veninde havde en peru hue med lamaer der var ret søde.
Jeg havde ingen opskrift, så jeg kastede mig bare ud i det. Første forsøg blev en gigantisk tehætte med ribkant. Næste forsøg blev min elskede lamahue, som har holdt mine ører varme flere vintre nu (hvilket også kan ses... den fnugger vist en smule *S*):

4 comments:

strikke_jane said...

Ja, Elisabeth - jeg kan da finde indtil flere ligheder men helt ens er vi ikke - jeg strikker f.eks. ALTID på rundpinde, har ikke problemer med at de svupper op og rammer mig på næsen *G* Sukkertrøjen, ja der havde vi 2 en drøj kamp, men vi VANDT - ja, vi gjorde *G*

Susanne said...

Fik et indre billede af en klump uld på cykel i morgentrafikken ;-)
Jeg kæmper også med rundpindene - især dem med "plastiksnøren".... den krøller og vil IKKE samarbejde.
Lækker tørklæde du har lavet til din moder.
Kh
Susanne

britt said...

Jeg strikkede også altid på lige pinde indtil for cirka ½ år siden. Jeg må indrømme at rundpindene er meget bedre for nakke og arme - det er som om strikket bærer sig selv bedre. De svippende plastsnore kender jeg godt - jeg kan anbefale Addi bambusrundpinde (med guldagtige snore) - de svipper og snor sig ikke. Skønne pinde!
KH Britt

Bettina said...

Nåh, endnu engang skal jeg lige til at skrive noget for blot at opdage, at Britt har skrevet næsten det samme før mig. *hihi* Jeg har ingen rundpindstraumer, men især er jeg glad for mit endnu eneste par Addi-bambusrundpinde med en guldagtig snor. Pindene er også helt lige, ingen buede ender eller noget, de er rigtig dejlige.